Ahududu antioksidan değeri nedir?
2024 laboratuvar analizlerine göre ahududu yüksek ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) değerine sahiptir. 100 gramında 5065 μmol TE/100g antioksidan kapasitesi bulunur. Antosiyanin içeriği 100 gramda 385 mg olup, bu değer diğer meyvelerden daha yüksektir. Ellagik asit miktarı 100 gramda 87 mg seviyesindedir. C vitamini içeriği antioksidan etkiyi güçlendirir. Flavonoid içeriği serbest radikallerle mücadelede etkilidir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Ahududu ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Ahududu ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.