Kayısı hangi ülkelerde yetişir?
Kayısı, sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir. Özellikle Türkiye, İran, İtalya, Yunanistan ve ABD (özellikle California) kayısı üretiminde öne çıkan ülkeler arasındadır. Türkiye, dünya genelinde en fazla kayısı üreten ülkedir ve önemli bir ihracatçıdır. Kayısı, Akdeniz iklimine sahip bölgelerde en iyi şekilde gelişir. Bu nedenle, dünya genelinde birçok tropikal ve subtropikal bölgede tarımı yapılmaktadır.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Kayısı ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Kayısı ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.